Vitaminer? - Er det virkelig SÅ vigtigt?

Vitaminer eller ej?

Altså jeg spiser ret sundt og varieret, er det virkelig SÅ vigtigt at tage tilskud af vitaminer og mineraler?

Det er et spørgsmål jeg rigtig tit får, når jeg behandler.

Til det, er det meget korte svar: JA – det er det!

Efter min mening er det SÅ vigtigt at tage tilskud af vitaminer og mineraler, fordi det er ikke hvad det har været.

Hvad, spørger du måske?

Jo, lad os tage et eksempel, ser du, i gamle dage, for ca. 50 år siden, ville der i en portion grønkålssalat være ca. 60 mg magnesium, hvis du idag spiser den samme portion er mængden af magnesium helt nede på kun ca. 10 mg per portion!

Dette gælder også for selen, zink og andre nok så vigtige næringsstoffer.

Og disse næringsstoffer eller mikronæringsstoffer som de kaldes, er af afgørende betydning for at kroppens systemer og organer kan fungere optimalt.

Hvorfor er det så gået sådan, at der er så få næringstoffer i vores frugt og grønsager nutildags?

Rigtig meget frugt plukkes før den er moden og modnes kunstigt. Vores landbrugsjord er drænet for næringstoffer og mange konventionelt dyrkede grøntsager er dyrket i enten rockwool eller kunstig jord, som ikke indeholder bare det der ligner, skyggen af disse vigtige mikronæringsstoffer.

Økologiske frugter og grøntsager indeholder lidt flere vitaminer og mineraler, men du skal stadig spiser rigtig mange, i rigtig mange forskellige farver for at få dit daglige behov dækket, faktisk så mange at det er de færreste danskere får spist så mange.

Så helt klart JA, til at supplere vores kost hver dag, med tilskud af vitaminer og mineraler fra min side. Vælg dit tilskud med omhu, vælg en pille af høj kvalitet, da der er kæmpe stor forskel på kvalitet og optagelighed. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i.

Jeg vil personligt undgå alle syntetiske vitaminer og uorganiske mineraler, da de ikke optages særligt godt i kroppen og langt hellere vælge en vitamin/mineralpille hvor vitaminerne er naturidentiske og hvor mikronæringstofferne er bundet op på aminosyre, disse typer vil kroppen genkende og optage meget meget bedre.

Et eksempel på en super god vitamin/mineralkapsel er den der hedder Spectre fra Solaray. Der er helt sikkert også andre gode muligheder, spørg evt. i din lokale helsekost, for at få vejledning til hvilken du skal vælge og spørg ind til hvilke muligheder der er, hvis du har ovenstående krav.

Køb kun det bedste til dig og din krop!